15.12.2020

Päihteet ja mielenterveys lapsen kartalla


kysymys

Laitoin lapseni kartan eräälle astrologiafoorumille ja pyysin kommentoimaan kartan mahdollisuuksia ja haasteita. Kummallista oli että kartta kommentoitiin vain haasteiden näkökulmasta. Kommentit olivat:

"Päihteiden käyttöön taipuvainen sekä Päihteitä lapsuuden perheessä ja mielenterveysongelmaa." Näitä ei kuitenkaan meidän ydinperheessä ole. Minua myös varoitettiin liikaa tutkimasta lapseni karttaa koska se voisi masentaa. Mitä ihmettä? 

En pyydä sinulta (ilmaista) tulkintaa, vaan että sinä ammattilaisena voisitko sanoa että kartassa on myös mahdollisuuksia? 

 Onko tässä nyt se että amatöörit eivät nää kokonaisuutta? 


vastaus

Kiitos yhteydenotostasi. Koen että tämä on niin tärkeä asia, että siitä pitäisi puhua enemmän, nimittäin tämä miten astrologiaa voidaan käyttää myös näin vastuuttomalla tavalla, että annetaan epäammattimaisia, pinnallisia, negatiivisia ja usein vahingollisia tulkintoja tai näkökulmia toisten ihmisten kartoista. Varsinkin jos kyse on lasten kartoista!!!

Kenenkään syntymäkartasta ei voi nähdä että joku henkilö on tai tulee olemaan päihteiden käyttäjä tai että hänellä on mielenterveysongelmia! Silloin kun on jo tiedossa, että henkilö käyttää päihteitä tai että hänellä on jokin sairaus, kartta voi antaa uusia näkökulmia ja syvempää ymmärrystä siihen mistä asiassa on kyse ja miten/mikä tätä henkilöä voisi auttaa.

Mikään astrologinen tekijä ei ole itsessään hyvä tai huono. Kaikki kartan kuviot pitävät sisällään potentiaalin johonkin hyvään ja kauniiseen, sekä myös varjopuolen. Se miten nämä käytännössä toteutuvat ihmisen elämässä edellyttää keskustelua tämän ihmisen kanssa, paneutumista siihen miten mitkäkin tekijät ovat käytössä ja miten niitä toteutetaan.

Tuntuu tosi surulliselta että olet saanut kuulla tuollaisia kommentteja lapsesi kartasta. Ne kertovat suuresta ymmärtämättömyydestä, eikä pelkästään lapsesi luonnetta, vaan koko astrologian luonnetta kohtaan.

En harmillisesti pysty nyt paneutumaan sen syvällisemmin lapsesi karttaan, mutta nopeakin vilkaisu näyttää hyviä valmiuksia ja potentiaalia. Huomaan myös että ne tekijät hänen kartallaan mistä tulkinnat päihteistä yms. on todennäköisesti vedetty ovat samoja mitä omalla kartallani on ja joita pidän suurimpina valmiuksinani - herkkyys, luovuus, empatia jne. En ymmärrä miten tällaisen kartan tutkiminen voisi masentaa. Hieno kartta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heräsikö ajatuksia? Jäikö jokin mietityttämään? Anna palautetta tai jaa oma kokemuksesi asiasta.