1.7.2017

Voiko astrologiasta olla haittaa?

kysymys

Voiko astrologiasta olla jotain haittaa?

vastaus

Totta kai, riippuu siitä kuka tekee, miten tekee ja kenelle ja missä tilanteessa tekee tulkintaa. Astrologia on väline, jota voidaan käyttää myös epäammattimaisesti, taitamattomasti tai suorastaan väärin. Mikäli moderniin länsimaiseen astrologiaan käydään liittämään siihen kuulumattomia elementtejä, kuten esim. kohtalonuskoa, tulevaisuuden ennustamista tai jos sitä käytetään tekosyynä jollekin asialle tyyliin, olen aggressiivinen koska olen oinas, se voi olla hyvinkin haitallista.

Vahinkoa voivat saada aikaan myös epäpätevät ja moraalisesti arveluttavat ”astrologit”, joiden toiminta perustuu joko ammattitaidon puutteeseen tai silkkaan petokseen. On surullista, että tällaiset tapaukset pääsevät usein julkisuuteen ja mustamaalaavat pätevien ja kunniallisten astrologienkin maineen. Toisinaan myös, vaikka tulkinta olisi tehty ammatillisesti ja taitaen, asiakkaan oma mieli vääristää tai tulkitsee astrologin sanoja itselleen haitallisella tavalla. Astrologinen tulkinta on vuorovaikutustilanne, jossa  molemmat sekä tulkitsija että tulkittava vaikuttavat lopputulokseen. On hyvä että tulkinta on taltioituna joko äänitteenä tai kirjallisena versiona, ja että mietityttämään jääneitä seikkoja voi tarpeen tullen käydä läpi vielä jälkeenpäin tulkinnan tehneen astrologin kanssa.

Parhaimmillaan tulkinta on voimauttava, kohottava, turvallinen, lämminhenkinen, asiakasta kunnioittava ja asiakkaan omia voimavaroja lisäävä sekä tietoisuutta avartava tapahtuma.

Alkuperäinen teksti on julkaistu vuonna 2009 blogissani Astrologia ja arkkityypit.