6.12.2010

Astrologinen tulkinta pähkinänkuoressa

Kannustan kaikkia astrologiasta kiinnostuneita sen itsenäiseen opiskeluun. Vain sinä itse voit loppujen lopuksi tietää, mitä mikäkin astrologinen tekijä kartallasi tarkoittaa juuri sinun elämässäsi.

Kuten usein on sanottu, astrologia on kieli. Sen peruskielioppi on varsin yksinkertainen, ja kun sen osaa, tarvitsee vain saada sanasto mahdollisimman hyvin haltuun. Sanastolla tarkoitan eläinradan merkkien, huoneiden ja taivaankappaleiden symboliikan mahdollisimman syvällistä tuntemusta. Ja kun sanasto on hallussa, astrologian puhuminen on helppoa.

Astrologinen tulkinta pähkinänkuoressa:

Taivaankappale = persoonallisuuden osa, ”MITÄ”

Esim. Kuu: tunteet, reaktiot, tunneilmaisu, tapa kokea läheisyyttä ja turvallisuutta, sekä tapa huolehtia ja hoivata

Tähtimerkki = tapa ilmaista energiaa, ”MITEN”

Esim. Leijona: luovasti, näyttävästi, mahtipontisesti, karismaattisesti, sydämellisesti, aurinkoisesti, lämpimästi

Huone = elämänalue, ”MISSÄ”

Esim. 4. h: kotona, perheen kesken, yksityisesti, henkilökohtaisessa elämässä

Aspekti = eri puolien välinen suhde tai yhteistyö

Esim. Kuu ja Mars: miten tunteet toimivat suhteessa toimintaan ja päin vastoin, onko niiden välinen suhde luonteva ja helppo (valmiusaspekti), vai vaatiiko niiden yhteistyö paljon työstämistä ja harjoittelua (haasteellinen aspekti).


Esimerkkitulkinta
"Kuu Leijonassa 4. huoneessa kolmiossa (= valmiusaspekti) Marsiin", voidaan kääntää suomeksi näin: "Ilmaisen tunteitani näyttävästi kotona ja perheen kesken, ja minun on helppo tarttua tuumasta toimeen, eli toteutan tehokkaasti käytännössä ne asiat, jotka tuntuvat tärkeiltä."