16.12.2010

Astrologia lahjan valinnan apuna

Kuulutko niihin, joiden on aina yhtä vaikea keksiä mukavaa, edullista, persoonallista ja saajalle mieluista lahjaa? Mitä jos ottaisit avuksesi astrologian?

Vaikka syntymäkartta on kokonaisuus, ja monet tekijät kartalla kertovat henkilön mieltymyksistä, tyylistä ja arvomaailmasta, niin Venus on kuitenkin se, joka kaikkein selkeimmin osoittaa meille tietä lahjanvalinnan vaikeassa tehtävässä.

Venus syntymäkartalla kuvaa arvomaailmaa, rakkautta, viehtymystä, nautintoja ja estetiikan tajua. Venuksen sijainnista voimme päätellä paljon siitä, mistä henkilö pitää, mikä on hänen mielestään kaunista, tärkeää, arvokasta tai ihan vain yksinkertaisesti ihanaa!

Jos haluamme päästä oikein tarkkoihin tuloksiin, otamme huomioon Venuksen merkin lisäksi myös huoneen ja aspektit, eli Venuksen kontaktit muihin kartan tekijöihin, mutta koska se vaatii jo osaamista astrologian alueella, pysyttelemme nyt merkkisijainnissa.


Lahjan määrittäminen astrologisesti

  1. Tee lahjan saajalle oma astrologinen syntymäkartta. Voit käyttää apuna esim. tällä sivulla olevaa ilmaista syntymäkarttalaskuria: Ilmainen tähtikartta
  2. Venus on kartalla näkyvä vaaleanpunainen symboli, jossa on ympyrä ristin päällä. Klikkaamalla tätä symbolia saat englanninkielisen selvityksen Venuksen sijainnista. 
  3. Mieti mielessäsi lahjan saajan Venus-merkkiin liittyviä laatuja ja ominaisuksia. Mistä pitää Kalat ja mistä Leijona?
  4. Jos tähtimerkkien tuntemuksesi ei ole vielä tällä tasolla, käytä apunasi tässä alla olevaa pientä opasta tai joulukalenterin ensimmäisestä luukusta paljastunutta tähtimerkkien lahjalistaa: 1. luukku - Joululahjaideoita eri tähtimerkeille.

Oinas
Pelkistetyt, yksinkertaiset linjat, vahvaa tekoa olevat, konstailemattomat esineet, mieluummin maskuliinista kuin pehmeän feminiinistä, reippautta, aktiivista elämäntapaa, rohkeutta ja pioneerimäisyyttä henkivät tavarat ja asiat. Esim. Partioaitan Survival kit - selviytymispakkaus

Härkä
Laadukkaat, luonnon materiaaleista valmistetut, harmonisen väriset, kauniit ja feminiiniset, aistilliset, mutta silti käytännölliset esineet ja asiat. Esim. Lahjakortti hierojalle tai aromaterapeutille

Kaksoset
Pirteät värit, kepeät, mielenkiintoiset ja vitsikkäät, ajatuksia herättävät ja viihdyttävät jutut ovat Venus-Kaksosten mieleen. Esim. Mielenkiintoisen ja ajan hermolla olevan lehden vuosikerta.

Rapu
Lempeän hempeät, tunteita herättävät, romanttiset, pehmeät ja nostalgiaa huokuvat asiat ja esineet, joilla on jokin henkilökohtainen merkitys. Esim. Valokuva jostakin ihanasta muistosta kehystettynä kauniisti.

Leijona
Prameat, ylelliset, arvokkuutta huokuvat, näyttävät, huomiota herättävät ja glamouria tihkuvat asiat ja esineet. Esim. Jokin upea, kultaa ja kimallusta oleva koru.

Neitsyt
Selkeät, puhtaat, käytännölliset, asialliset, hillityt ja maanläheiset asiat ja esineet tai Neitsyen harrastuksiin ja/tai opiskeluun liittyvät materiaalit. Esim. Valkoiset puuvillalakanat tai pellavainen esiliina.

Vaaka
Harmoniset, perinaiselliset, kauniit, sopusointuiset, taiteelliset, tyylikkäät ja tasapainoiset asiat ja esineet. Esim. Lippu sinfoniakonserttiin, oopperaan tai balettiin.

Skorpioni
Jotain, mihin Skorpioni voi syventyä intensiivisesti, jotain mikä koskettaa, ravistaa ja sytyttää. Selvitä hänen henkilökohtainen intohimonsa ja hanki lahja joka liittyy siihen. Esim. Vertahyytävä murhamysteerio, dekkari tai thrilleri, mieluummin kirjana kuin dvd:nä. Ja ehkä lisäksi vielä pullo hyvää punaviiniä, ellei kyseessä oleva Skorpioni ole absolutisti.

Jousimies
Matkalippu minne tahansa olisi tietysti paras lahjaidea, mutta edullisempi vaihtoehto on tarjota illallinen jossakin etnisessä ravintolassa. Esim. Lounas tai illallinen nepalilaisessa ravintolassa.

Kauris
Pelkistetyt, käytännölliset, graafiset ja laadukkaat asiat ja esineet. Esim. Jokin Marimekon mustavalkoinen  klassikkoastia.

Vesimies
Elektroniset tai mekaaniset laitteet, ennenkokemattomat, erikoiset, yksilölliset ja ajatuksia herättävät esineet ja asiat. Esim. Eettinen ja ekologinen toisenlainen lahja eli vaikkapa lukutaito, vesipumppu tai vuohi.

Kalat
Tunnelmalliset, elämykselliset ja lumoavat asiat ja esineet, tai vaihtoehtoisesti käytännön apua arjen askareisiin. Esim. Omatekoinen lahjakortti, jossa lupaudut pesemään ikkunat, auttamaan remontissa tai lastenhoidossa.


Englanninkieliset nimet tähtimerkeille ovat:

Aries = Oinas
Taurus = Härkä
Gemini = Kaksoset
Cancer = Rapu
Leo = Leijona
Virgo = Neitsyt
Libra = Vaaka
Scorpio = Skorpioni
Sagittarius = Jousimies
Capricorn = Kauris
Aquarius = Vesimies
Pisces = Kalat