9.3.2009

Horoskoopit ja rakkaussuhteet

kysymys

Eräs astrologi sanoi minulle kerran, että minun kannattaa välttää Skorpioni-miehiä. Ne kuulemma vetävät minua puoleensa, mutta aiheuttavat myös eniten murhetta. Mitä mieltä olet? Näetkö sinä samaa kartaltani?

vastaus

Nyt on pakko sanoa, että en ymmärrä yhtään mistä on kysymys. Ensiksikin, sellaisia ihmisiä kuin ”Skorpionit” ei ole olemassakaan. Jokaisen ihmisen astrologisella kartalla on Skorpionin merkki, toisilla on siinä merkissä joitakin planeettoja ja toisilla ei. Ne ihmiset, joiden kartalla Skorpionin merkki on vahvasti esillä, ilmentävät usein Skorpionin arkkityyppiin liitettäviä ominaisuuksia, mutta kukin omalla tavallaan ja omista lähtökohdistaan käsin. Koska astrologia ei ole mikään typologia, jossa ihmisiä luokitellaan kuuluvaksi tiettyihin kategorioihin heidän syntymäaikansa mukaan, ei minusta voi puhua ”Skorpioni-miehistä” muuta kuin huumorimielessä tai viihteenä.

Kysymys astrologisesta yhteensopivuudesta on kuitenkin aihe, joka tuntuu kiinnostavan monia.

”Sopiiko Leijona Kauriille?”

”Kannattaako pysyä vain ystävänä Vesimiesten kanssa?”

”Pettävätkö Skorpionit aina?”

”Miksi rakastun aina Kaksosiin?”

”Voiko avioliitto Neitsyen kanssa onnistua?”

Kaikki yllämainitut kysymykset ja niiden miljoonat variaatiot perustuvat samalle väärinkäsitykselle, että että ihmisiä voisi jotenkin luokitella tietyn tyyppisiksi syntymäaikansa perusteella.


* Ei ole olemassa yhtä sellaista ihmistyyppiä, jota voisi kutsua Leijonaksi, Kauriiksi, Skorpioniksi tai Vesimieheksi jne.

* Ihmissuhteita ei voi rakentaa horoskooppimerkkien varaan.

* Ketään ihmisiä ei tulisi vältellä tai vastaavasti ”metsästää” heidän astrologisten kuvioidensa vuoksi.

* Yhteensopivuus ihmissuhteissa on moniulotteinen ja syvällinen seikka, eikä siitä voi antaa yleispäteviä vastauksia kenenkään aurinkomerkin perusteella.

Tämä alussa mainitsemani henkilö kysyi vielä, että minkälaisen miehen näkisin hänelle sopivan. Hänen karttaansa perehtyneenä vastasin, että sellaisen, joka on emotionaalisesti kypsä, itsenäinen, vastuuntuntoinen, sitoutuva ja kumppaninsa yksilöllisyyttä ja kasvua tukeva henkilö.

Parisuhteen onnistumisen kannalta merkitystä on sillä, millaiset valmiudet henkilöllä on elää parisuhteessa, kommunikoida avoimesti ja kohdata elämän haasteita yhdessä, eikä sillä, missä kuussa on syntynyt.